dimarts, 5 de juny del 2012

Retallades

Veig els informatius a la tv, llegeixo notícies per Internet o al diari, repasso els emails que m'envien companys o els sindicats...

Gairebé em fa por aixecar-me del llit cada matí pel que em pugui trobar de nou.

Que puja la ràtio a 35 alumnes a ESO i 42 al Batxillerat.


Que tot el professorat haurà de fer 20 hores lectives (que dos hores més de classe, al cap i a la fi no són res, és pel que implica: acomiadar companys i alumnat pitjor atès), s'entén que l'horari de permanència s'incrementa, més les hores de feina que s'hauran de fer a casa. De 50 hores setmanals, no ens treu ningú. Perquè si se'n fan gairebé 40 només als centres, cal sumar-li les hores de preparar classes i exàmens, corregir, fer mitjanes, etc.

Que durant dos anys (DOS ANYS!!) no es cobraran sexennis.

Que si pujada de l'IRPF. I, segons he sentit, de l'IVA: d'un recent 18% a un possible 21%. Al mateix nivell (o més alt!) que els països rics però en versió país pobre i arruïnat.


Que els centres encara no han rebut els diners per a fer front al pagament de factures pendents (aigua, llum, personal de neteja...) i no sabem si mai ho rebran.

Per no parlar de sanitat i altres àmbits, ja que no és el meu camp i no voldria posar-hi cap informació incorrecta, però en sóc conscient que en patirem mancances i no seran poques.


Entenc que si s'està en recessió, és imprescindible prendre mesures d'austeritat. Això ho pot entendre fins a la ment més pueril.


El que NO entenc és que s'hagin desfalcat milions i milions d'€uros (corrupció política, Bankia, etc) i siguem els mateixos els qui han de pagar el beure. Ja está bé, no? Vull dir, que a un país normal, tota aquesta gentola estaria a la presó i se li obligaria a tornar fins al darrer cèntim més els interessos i sinó, mireu el que ha passat a Qatar amb aquell centre comercial. La filla del ministre de cultura, sí, la filla! ha estat detinguda. I aquí ni flowers, aquí tots se'n van de rositas. És realment una autèntica vergonya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada