dimecres, 14 de novembre del 2012

Vaga general

Sí, sóc una de les que han decidit fer vaga avui. Sé que un dia de vaga no solucionarà res, per a que a la comunitat educativa ens comencessin a fer una mica de cas, hauríem d'iniciar una vaga indefinida. Però em sembla que la gent està molt espantada amb pensar què seria de les seves vides d'estar sense cobrar setmanes i setmanes sense saber què passarà.

No puc estar-me de pensar que el govern deu estar contentíssim de veure com fem vaga alguns funcionaris. Deuen estar pensant "fantàstic, tots aquests sous que ens estalviem de pagar". I, desgraciadament, em dóna la impressió que si féssim vaga indefinida estarien amb la mateixa idea i no pensant en el greuge cap a l'educació dels nostres estudiants.

Ahir vaig assabentar-me d'una altra ben grossa que han fet i que ha passat prou desapercebuda a la resta de mortals. Resulta que, a més de totes les retallades, han proposat una pujada de taxes judicials. És a dir, que la justícia, que és un dret social bàsic de qualsevol ciutadà, passarà a tenir unes taxes que només podran permetre's alguns. Per posar-vos un exemple. Hi ha determinats comerços que necessiten cobrar unes factures, de valor inferior a 100€ (pot passar, oi?). Fins ara, podien reclamar al poder judicial de forma gratuïta l'import d'aquestes factures. Ara haurien de pagar una taxa de 100€ per iniciar els tràmits. Què suposarà això? Que molts petits comerços considerin que no els paga la pena iniciar els tràmits, i no els faran. Per tant, estaran privats d'accedir a la Justícia.

I això és un govern que lluita per crear ocupació? per fomentar l'economia? El meu pare té una empresa. Ahir em deia que avui dia, amb la reforma laboral, li costa més donar feina que abans. Perquè abans hi havia incentius per als empresaris que contractaven treballadors, ara això ho han llevat. Només han abaratit els acomiadaments. Així volen crear ocupació aquests mindundis? On s'ha vist que per fomentar l'ocupació s'abarateixin els acomiadaments? És francament il·lògic!

En fi, que hi ha prou motius per anar a la vaga d'avui.

Aquí plou sense aturar des de ja fa uns dies. Realment desitjo que aquesta tarda el temps ens doni una treva i poguem anar a la manifestació. I tant de bo en siguem molts, ens hi juguem molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada